ODSHERRED HAR MEGET AT BYDE PÅ

Odsherreds Turistbbureau kan du læse alt om hvad der sker i Odsherred - herunder er vist et lille udpluk som findes i en radius på ca. 10 km fra Kongsøre Camping

I Egebjerg Landsby kan du læse alt om hvad der sker i Egebjerg Landsby - ganske tæt på Kongsøre Camping.

VIG

Kun 7 km fra campingpladsen ligger den hyggelige by Vig. Vig - midt i Odsherred - er kendt for sine tusker- og kræmmermarkeder, men stationsbyen byder også på flere supermar- keder, biograf og svømmehal. Vig Festival (pop/rock) juli, samt Vig Tuske og kræmmermarked fra påske til efterårsferien hver lørdag, juni, juli og august også hver onsdag. Sidst i juli afholdes 3 dages sommermarked.

Sommerland Sjælland

Gammel Nykøbingvej 169, 4572 Nørre-Asmindrup.

Besøg forlystelsesparken kun 15 minutter fra Kongsøre Camping, og nyd parken med luft omkring jer til fælles familieoplevelser. Prøv mere end 60 aktiviteter i hele familiens tempo, og mærk tiden stå stille i trampolinhop og rutsjeture, som da mor og far var unge. Vær aktive sammen og tag på klatretur i op til 8 meters højde i Klatrefidusen fra 2011, hvor børn og voksne får sele på og sammen forcerer forhindringer som rebbaner og hængebroer. For hver tur bryder dit barn egne grænser, og børnene tør mere og mere, som dagen skrider frem. Tag på junglesafari i Amazonasjunglen og kæmp jer igennem junglestiens udfordringer. Tømmerflåder, balancegang og hemmelige mørke rum venter i sumpen, så husk praktisk fodtøj og brug jer selv sammen. Den Blå Lagune lokker badetøjet frem, så husk at sætte tid af til en tur i vandrutsjebaner, børnebassiner og kæmpebaderinge. Og hvem mon tør Kamikazen – det frie fald på 17 meter? For familiens mindste er der sandkasser, boldhus og et helt MiniLegeland med karusseller og rutsjebane – et slaraffenland for de minivilde. Børn under 3 år er i øvrigt gratis Husk mobilen i Sommerland Sjælland, der er spas og løjer forude! Læs mere på www.sommerlandsj.dk og husk, at vi på Kongsøre Camping sælger billetter med rabat.


Klatrepark

Ladegårdsalleen, Holbæk

Et anderledes turistmål, hvor motion, samhørighed med naturen og den gode unikke oplevelse er i højsæde. Både for børn(min. 130 cm) og voksne(over 16 år)


Mensalgård golfbane

Mensalgård golf, Strandvej 25, Gudmindrup, Dk-4573 Højby Sj. Tlf: 5930 2357

9 huls bane. 2.144 meter i let kuperet terræn. Der er anlagt bunkers omkring 5 greens, og 3 på fairway. 5 huls par 3 bane.


Odsherred ZOO Dyrepark

Esterhøjvej 94, 4550 Asnæs

Odsherreds Dyrepark har 575 dyr fordelt på 100 arter. Spændende abe- og terrariehus med silkeaber, dødningehoved aber (Pippi Langstrømpe aben), Grønne Marekatte, paryk aber og Javamakak. Store pytonslanger, asiatiske rottesnoge, strømpebons snog, skorpioner, verdens største tudse agatudsen, kai-man osv. I den smukke park er der bl.a. kamelerne Julius (parkens maskot) og Johanna, lamaer, strudse, æsler, heste, zebukøer, nanduer og papegøjer. Og så vores helt uundværlige klappegedefold. Dejlig kiosk, souvenir og en velassorteret grill og stor terrasse, hvor man kan se ud over legeplads og gederne. Dejlig grønt område med overdækket terrasse til medbragt mad. Parken har udvidet i år med 2 t. land så bl.a. kænguruer, dådyr og strudse får mere plads.


Kajak Oasen

Strandly 21, 4571 Grevinge

Bliv sikker på vandet med et begynderkursusi kajak og få nogle skønne naturoplevelser. Mester du allerede sporten så kan du leje kajakker her.Dragsholm Brandværnsforening

Storegade 35,4550 Asnæs

Udstilling af brandbiler (veteran) og gammelt brandmateriel m.m. Der indsamles disse historiske køretøjer og renoverer. Køretøjerne anvendes til træf, udstillinger og veteranbilløb. Gratis adgang hver mandag fra 19 - 21.


Dragsholm Slot

Dragsholm Allé 1,4534 Hørve

Middelalderborgen Dragsholm Slot er Danmarks ældste verdslige bygning. Bygningen er fra 1200 og var i middelalderen en af rigets stærkeste fæstninger, bygget af roskilde bispen. Efter reformationen blev Dragsholm Kongeslot og fra slutningen af 1600-tallet tilhørte det fam. Adeler og var lensbaroni indtil 1932, hvor Dragsholm blev privatejet af fam. Bøttger. Jarlen af Bothwell sad i fængsel her i 1573-78 efter at ha-ve myrdet Mary Stuarts mand, Lord Darnley. Adgang til slottet ved rundvisning dagligt kl. 10.30, 12.00, 14.30 og 16.00 i skolernes sommerferie. Resten af året hver fredag kl. 16.00 samt lørdag og søndag kl. 14.30. I perioden 19.06.2004 - 08.08.2004 rundvisning på tysk torsdag kl. 13.30. 29/6 - 3/8 rundvisning på engelsk tirsdage kl. 13.30.

Dragsholm Slotspark

Stor park og skov, med store, gamle og sjældne træer. Desuden en over 100 år gammel rhododendron-park, der blomstrer i maj/juni Udendørsservering. Offentlig adgang til slottet ved rundvisning dagligt kl. 10.30, kl. 12.00, 14.30 og 16.00 i skolernes sommerferie.Resten af året: Fredag kl. 16.00, Lørdag og søndag kl. 14.30. Entre 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn.


Steengalleriet

Sølvagervej 18, 4500 Nykøbing Sj.

Udstilling af granitfigurer på et 2.500 m2 stort areal i naturskønne omgivelser. Åbent onsdag til søndag 12-17 samt efter aftale. Fri entré.

Birgitte Kitamoto

Triersvej 3,4534 Hørve

Værksted og butik med keramik i glade farver og enkle former. Skåle, kopper, kander og fade. Unikt kunsthåndværk. Udenfor sæson åbent efter aftale.

Galleri-Glasart

Rishøj 3, 4540 Fårevejle

Værksted med udstilling af unica og brugsting i glas og keramik. Vor målsætning er at designe og fremstille dansk kunsthåndværk til overkommelige priser.


Atelier-Galleriet

Grønlandsvej 13, 4500 Nykøbing Sj. Tel. 59310009

Smukt beliggende galleri, med panoramaudsigt over Isefjorden og tæt ved Kongsøre skov. Maleren, Ole Trebbien, viser farvemættede ekspresive, abstrakte og naturinspirerede male- rier. Derudover kombineres udstillingen ofte med en gæsteudstiller på "gulvet". Galleriet har desuden litografier og unika af andre billedkunstnere. Der er, efter aftale, mulighed for modtagelse af større selskaber evt. med medbragt mad. Vejviser fra Egebjergvej ved Bråde.


Anneberg Samlingerne

Annebjerg Stræde 2,4500 Nykøbing Sj.

Nordeuropas største private antikke glassamling bl.a. fra græsk og romersk oldtid, grundlagt af fabrikant J.C. Hempel. Nordens største samling af prospektporcelæn. Desuden hvert år en særudstilling, skiftende fra kunsthåndværk til billedkunst m.m. Mandag er der lukket. Børn u/12 år gratis. Stor arkæologisk samling fra Argentina. Der er restaurant på stedet.

Odsherreds Kunstmuseum

Storegade 53, 4550 Asnæs

Odsherreds Kunstmuseum ligger i hjertet af det naturskønne Odsherred med hjemsted i Hvide Hus i Asnæs. Bygningen er en af de mest markante og smukkeste i byen, og samtidig er de høje, velbelyste rum yderst velegnede til udstilling af kunst. Museets hovedemne er Odsherredskunst før og nu - med vægt på landskabsmaleriet. Der afholdes forårs-, sommer- og efterårsudstillinger. Derudover afholdes desuden foredragsaftener.


Kongsøre Have og Kunstmuseum

Brådevej 6, 4500 Nykøbing Sj. Tel. 59328665

Museet er indrettet i en gammel firelænget skole fra 1781. I tilknytning til museet er der anlagt en smuk og spændende vand og stenhave samt kunst som kan opleves. Her er også galleri med udstilling af maleri, skulptur og tegninger af Bertel Børge, Winnie Andersen og Kay Christensen. Kun åben efter aftale. Entré: Voksne 15 kr.


Kongsøre Statsskov

Kongsøre Skov ligger smukt ved lsefjorden i Odsherreds bakkede, frodige moræneland- skab. Skoven er 246 ha stor.

Stranden ved Sandskredet er et yndet udflugtsmål. Det er et af de få steder, hvor bøgen vitterlig spejler sin top i bølgen blå. Her findes borde, bænke, toilet og badebro. Der findes også 2 grillpladser, som frit kan benyttes. Desuden findes en tavle, som fortæller om lsefjordsstien. Stien fører fra Kongsøre Skov til Rørvig og følger den her beskrevne vandretur ca. 1 km.

Kort over Kongsøre Statsskov